Menu główne

Właściwości prastarej rośliny w naturalnej suplementacji wspierającej zdrowie i odporność organizmu.

 

Drzewo oliwne kryje w sobie niesamowitą moc. Każdy z nas zna wspaniałe właściwości prawdziwej oliwy z oliwek, ale czy wiecie, że nie mniej wartościowe są liście tego wyjątkowego drzewa? Taka roślina potrafi osiągnąć wiek nawet 3000 lat, a to wszystko dzięki oleuropeinie, która chroni ją przed chorobami oraz szkodnikami. Oleuropeina wraz z innymi składowymi substancjami liści potrafi zwalczać organizmy patogenne, czyli chorobotwórcze, poprzez rozpuszczenie ich błon komórkowych.

Liść oliwny działa przeciwgrzybiczo, przeciwbakteryjnie, przeciw drożdżom oraz wirusom, przy zakażeniach candida oraz przeciwpasożytniczo. Ma silne działanie antybiotyczne i antyoksydacyjne. Zwiększa przepływ krwi w naczynaczach wieńcowych i reguluje ciśnienie. Obniża poziom cholesterolu oraz cukru. Pomaga w takich dolegliwościach jak gronkowiec, paciorkowiec, candida, opryszczka, grzybica stóp i paznokci, grypa, przeziębienie, sallmonella, zapalenie ucha, alergie, zapalenie wątroby typu B i C, schorzenia serca, nadciśnienie, choroba wieńcowa, zapalenie stawów i wiele innych. Podnosi odporność organizmu i wzmacnia go. 

Moja butelka już wypita, teraz swój organizm wzmacnia mój B. Sposób dawkowania: 30 ml rozcieńczamy z wodą lub sokiem w stosunku 1:1 i spożywamy przed posiłkiem. Ma niestety średnio przyjemny gorzki smak ze względu na zawartość oleuropeiny.  Osobiście zawsze wypieram preparaty nie w tabletkach.