Menu główne

Dziś ostatni z serii postów z Jachranki. Ostatni, ale bardzo obfity w wydarzenia. BlogerChef na zakończenie drugiej edycji przygotował dla uczestników szalony dzień pełen warsztatów, konkursów, smakowania i dobrej zabawy. Jedną z atrakcji były opisane przeze mnie ostatnio czekoladowe warsztaty z Piotrem Chylareckim. Dla tych, którzy przegapili - odsyłam tutaj

Niedzielny poranek rozpoczęliśmy z Dawidem Pietraszem, który tworzył przekąski z wykorzystaniem produktów marki OLE! oraz pokazem Jerzego Pasikowskiego. Koło południa zaczęły się konkursowe zmagania kulinarne na wykorzystanie w daniach herbat POSTI oraz gotowanie z Winiary, gdzie powstały ciekawe warzywne przekładańce. Równie interesujące okazały się warsztaty z wykorzystaniem piw firmy Amber. Co powiecie na zastąpienie mleka w naleśnikach piwem Czarny Bez? Przyznam, że dla mnie największą atrakcją był pokaz Jana Kuronia, który z marką Fit&Easy przygotował naprawdę wyśmienite sałatki. Szczególnie ta, w stylu tajskim, urzekła moje kubki smakowe i na pewno muszę kiedyś taką przyrządzić. W międzyczasie było grillowanie i zajadanie lodów od Patiserki. Wszystko pośród terenów zielonych oraz we wnętrzach hotelu Windsor