Menu główne

Nie jestem fanką czekolady... Serio! Szczególnie nie lubię wyrobów czekoladowych, ciastek, lodów itp. Mam słabość tylko do jedynej formy, która sprawia mi frajdę, to jest do fontanny czekoladowej, ale to zapewne po części zasługa owoców, które można w niej zanurzać. A już gdy są to truskawki... Mmmm... Niemniej jednak wielką radość sprawił mi BlogerChef umożliwiając udział w warsztatach pod czujnym okiem "słodkiego chłopaka" - Piotra Chylareckiego. Ten facet ma prawdziwą smykałkę do słodyczy! Podczas pierwszej części przygotowaliśmy deser z owocami zapieczonymi pod czekoladową kołderką. Moje serce szczególnie zdobyła posypka "biała ziemia" z białej czekolady doprawionej chili. Połączenie tych smaków - genialne! Drugą część zdominowały wyroby czekoladowe - tabliczki czekolady z dodatkami oraz pralinki. Sala, w której odbywały się warsztaty została "zaczekoladowana" na amen! Nad wszystkim czuwali partnerzy - Patiserka.pl, którzy dostarczyli produkty. Zorganizowali oni również dla uczestników konkurs, który udało nam się wygrać! Dzięki czemu w naszym domu już czekają smakołyki, które zaserwujemy naszym gościom podczas przyjęcia. Będzie moja ulubiona fontanna czekoladowa! Mamy też inne rarytasy, które będziemy testować i podzielimy się naszymi spostrzeżeniami.